Hagyományos, szaftos, tejfölös csirkepörkölt receptek

Gombás csirkepörkölt

Gombás csirkepörkölt tálalva

Az igazán magyaros ételek közé tartozik a gombás csirkepörkölt. A gomba és a csirkepörkölt remekül passzol egymáshoz. Pompásan kiegyenlítik egymást és kihangsúlyozzák egymás ízvilágát. Nem mellesleg a gombás csirkepörkölt mellé szinte bármilyen köret jól illik.

hirdetés

Gombás csirkepörkölt recept

  1. Először elkészítjük a csirkepörköltalapot:
  2. A zsírt felolvasztjuk és megdinszteljük rajta a felszeletelt hagymát, amit igyekezzünk minél apróbbra vágni. (Ez nekem nem nagyon sikerül, de próbálkozom.)
  3. Időközben szórjuk meg egy kevés sóval, akkor könnyebben megpuhul a hagyma.
  4. Ezután szórjuk meg a paprikával, keverjük össze, öntsük fel kevés vízzel és 1-2 percig főzzük össze. Így egy kissé besűrűsödik az alap.
  5. A megtisztított, feldarabolt csirkerészeket (alsó és felső combot, szárny, farhát) a hagymára tesszük és felöntjük vízzel. Majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.
  6. Fedő alatt félpuhára főzzük a csirkehúsokat.
  7. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát és a félig kész csirkepörköltünkhöz adjuk. Majd az egészet készre főzzük.
  8. A kész gombás csirkepörköltet főtt hasábkrumplival vagy nokedlivel is tálaljuk.
Gombás csirkepörkölt tálalva
Gombás csirkepörkölt
hirdetés
Gombás csirkepörkölt tálalva

Gombás csirkepörkölt

Magyaros gombás csirkepörkölt recept
ELŐKÉSZÍTÉS 30 perc
Főzés 1 hour 30 perc
ELKÉSZÍTÉS 2 hours
FOGÁS Ebéd, Főétel
KONYHA Hagyományos, Magyar
ADAG 4 adag

Csirkepörkölt hozzávalói
  

  • 2 db csirkecomb kettévágva: alsó és felső részre
  • 1 db farhát
  • 4 db szárny
  • 50 dkg gomba nálam csiperke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fakanálnyi zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt köménymag

Csirkepörkölt elkészítése
 

Először elkészítjük a csirkepörköltalapot:

  • A zsírt felolvasztjuk és megdinszteljük rajta a felszeletelt hagymát, amit igyekezzünk minél apróbbra vágni. (Ez nekem nem nagyon sikerül, de próbálkozom.)
  • Időközben szórjuk meg egy kevés sóval, akkor könnyebben megpuhul a hagyma.
  • Ezután szórjuk meg a paprikával, keverjük össze, öntsük fel kevés vízzel és 1-2 percig főzzük össze. Így egy kissé besűrűsödik az alap.
  • A megtisztított, feldarabolt csirkerészeket (alsó és felső combot, szárny, farhát) a hagymára tesszük és felöntjük vízzel. Majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel.
  • Fedő alatt félpuhára főzzük a csirkehúsokat.
  • Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát és a félig kész csirkepörköltünkhöz adjuk. Majd az egészet készre főzzük.
  • A kész gombás csirkepörköltet főtt hasábkrumplival vagy nokedlivel is tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

További csirkepörkölt receptek

Esetleg másfajta csirkepörköltre fáj a fogad? Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt receptet:

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés