Hagyományos, szaftos, tejfölös csirkepörkölt receptek

Csirkepörkölt recept

Szaftos csirkepörkölt nokedlivel

Ha hús imádó vagy és kifejezetten szereted a csirkehúst, akkor ezt a csirkepörköltet imádni fogod! Nézzük is meg ezt a szuper csirkepörkölt receptet!

hirdetés

Csirkepörkölt recept

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk.
  2. Majd a zsíron megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  3. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával! Ez a csirkepörkölt alapja.
  4. Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecombot, csirkeszárnyat és csirkefarhátat). Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Most jöhetnek a csirkepörkölt fűszerei. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  6. A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhulnak a csirkehúsok.

Csirkepörkölt tálalása és tippek

Tálalása

A csirkepörkölt mellé köretként tálalhatunk tésztát, hasábburgonyát, rizst vagy tarhonyát is. De ami a legjobban elterjedt, hogy a csirkepörköltet nokedlivel tálaljuk. Nem kérdés, hogy ez a favorit.

Tippek

A csirkepörkölt egy igazán hazai recept. Ezért úgyis ki lehet próbálni, hogy a paprika előtt a csirkehúst egy kicsit megpirítjuk a hagymán. Ha kísérletező kedvű vagy, próbáld ki! Én mindkét variációt szeretem.

A csirkepörkölt készítésekor figyelembe kell venni a csirkepörkölt főzési idejét is. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.

Szaftos csirkepörkölt nokedlivel
Egy igazi hazai csirkepörkölt recept
hirdetés
Szaftos csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt recept

Egyszerű csirkepörkölt recept
ELŐKÉSZÍTÉS 30 perc
Főzés 1 hour
ELKÉSZÍTÉS 1 hour 30 perc
FOGÁS Ebéd, Főétel
KONYHA Hagyományos
ADAG 4 adag

Csirkepörkölt hozzávalói
  

  • 4-4 db csirkecomb alsó, felső
  • 1 db csirkefarhát
  • 4 db csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • bors
  • őrölt paprika

Csirkepörkölt elkészítése
 

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk.
  • Majd a zsíron megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával! Ez a csirkepörkölt alapja.
  • Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecombot, csirkeszárnyat és csirkefarhátat). Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Most jöhetnek a csirkepörkölt fűszerei. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  • A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhulnak a csirkehúsok.

Jó étvágyat kívánok!

További csirkepörkölt receptek

Esetleg másfajta csirkepörköltre fáj a fogad? Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt receptet:

Csirkepörkölt recept eredete

Ez a csirkepörkölt recept eredetileg az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés