Melyik a leggyorsabban elkészíthető köret csirkepörkölt mellé? Nem más mint a főtt krumpli! Mondhatni pillanatok alatt készen van és már lehet is tálalni. De nem csak, hogy gyors, hanem még jól is passzol a csirkepörkölt mellé. Szóval a csirkepörkölt krumplival elkészítve a leggyorsabb és az egyik legfinomabb csirkepörkölt köret!
Csirkepörkölt krumplival recept
Csirkepörkölt elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
- Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk.
- Majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. Ez a csirkepörkölt alapja.
- Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecomb, csirkeszárny, farhát).
- Miután a csirkehúsokat a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Most jöhetnek a csirkepörkölt fűszerei. (Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.)
- A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, addig míg meg nem puhulnak a csirkehúsok.
Krumpli főzése:
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk.
- A krumplikat belerakjuk egy fazékba és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, megsózzuk.
- Fedő alatt a krumplikat puhára főzzük. Ha puhára főtt a krumpli, a vizet leszűrjük.
- És kész is van a főtt krumpli. ha másfajta krumplit szeretnél a csirkepörköltöd mellé, akkor tudom javasolni a héjában főtt krumplit.
Csirkepörkölt és a főtt krumpli tálalása:
- Amikor mind a kettő elkészült a csirkepörkölt is és a krumpli is, akkor lehet is tálalni.
- Először a főtt krumplit érdemes kiszedni és arra szedni a csirkepörköltet, hogy a csirkepörkölt szaftja, jól átjárja a krumplit.
- Még lehet plusz szaftot is szedni rá, ha valaki jól szaftosan szereti a krumplis csirkepörköltet.
Csirkepörkölt főtt krumplival
Csirkepörkölt hozzávalói
Csirkepörkölt hozzávalói
- 4-4 db csirkecomb alsó, felső
- 1 db csirkefarhát
- 4 db csirkeszárny
- 2 fej vöröshagyma
- zsír vagy olaj
- só
- bors
- őrölt paprika
Főtt krumpli hozzávalói
- 1 kg krumpli
- víz
- 1 teáskanál só
Csirkepörkölt elkészítése
Csirkepörkölt elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
- Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk.
- Majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. Ez a csirkepörkölt alapja.
- Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecomb, csirkeszárny, farhát).
- Miután a csirkehúsokat a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Most jöhetnek a csirkepörkölt fűszerei. (Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.)
- A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, addig míg meg nem puhulnak a csirkehúsok.
Krumpli főzése:
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk.
- A krumplikat belerakjuk egy fazékba és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, megsózzuk.
- Fedő alatt a krumplikat puhára főzzük. Ha puhára főtt a krumpli, a vizet leszűrjük.
- És kész is van a főtt krumpli. ha másfajta krumplit szeretnél a csirkepörköltöd mellé, akkor tudom javasolni a héjában főtt krumplit.
Csirkepörkölt és a főtt krumpli tálalása:
- Amikor mind a kettő elkészült a csirkepörkölt is és a krumpli is, akkor lehet is tálalni.
- Először a főtt krumplit érdemes kiszedni és arra szedni a csirkepörköltet, hogy a csirkepörkölt szaftja, jól átjárja a krumplit.
- Még lehet plusz szaftot is szedni rá, ha valaki jól szaftosan szereti a krumplis csirkepörköltet.
Jó étvágyat kívánok!
Ez a főtt krumpli recept és a héjában főtt krumpli recept is eredetileg az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.