Hagyományos, szaftos, tejfölös csirkepörkölt receptek

Maradék csirkepörkölt felhasználása

Maradék csirkepörkölt felhasználása

A csirkepörkölt a legismertebb húsételek közé tartozik. De mi van akkor, ha a csirkepörkölt nem fogy el mind? Hogyan oldható meg a maradék csirkepörkölt felhasználása? Mutatok pár tippet a csirkepörkölt felhasználására!

hirdetés

Maradék csirkepörkölt felhasználása

Ha van elég hely a fagyasztóban, akkor lefagyaszthatjuk a megmaradt csirkepörköltet. Jól tud jönni máskor. Viszont, ha nincs mód lefagyasztani a csirkepörköltet, akkor többféle finom ételt is készíthetünk belőle. Nézzük is őket!

A maradék csirkepörkölt (csirkehús) felhasználása

Amikor a csirkepörköltből fentmaradt csirkehúsokat újra felhasználjuk érdemes előtte leszűrni a csirkepörkölt szaftját és külön felhasználni. (Lentebb lesz szó a csirkepörkölt szaft újra felhasználásáról!) Plusz érdemes még kicsontozni a húsokat az újra felhasználás előtt.

1# Csirkehús palacsintatésztában

Eredetileg ez a recept csirkemellel van elkészítve, de valójában bármilyen csirkehússal elkészíthető. Akár maradék csirkepörköltből is! Mindenkinek ajánlani tudom, akinek kevés az ideje. Mivel szinte csak a palacsinta tésztát kell csak megsütni, a megmaradt csirkepörkölt mellé. Csirkemell (csirkehús) palacsintatésztában recept itt!

Csirkemell (csirkehús) palacsintatésztában
Csirkemell (csirkehús) palacsintatésztában
hirdetés

2# Rakott ételek

Számos rakott ételt is készíthetünk maradék csirkepörköltből. Itt is van pár rakott étel ötletadónak:

Rakott ételek csirkepörkölt felhasználásával
Rakott ételek csirkepörkölt felhasználásával

3# Tésztás étel készítés

Jóformán bármilyen tészta ételhez passzól a csirkehús. Ezért is olyan könnyű tésztás ételt készíteni a maradék csirkepörköltből. A megfőtt tésztára rászedjük a csirkepörköltet és már lehet is fogyasztani. Még szaftot is csorgathatunk rá. Tésztás ételek itt!

4# Pizzára

Számtalan pizzafajta létezik a világon. Így el lehet készíteni a saját pizza receptünket is. Erre a pizzára a maradék csirkepörkölt húsát tesszük és azokat a pizza feltéteket és pizzaszószokat, amiket még mi szeretnénk. Pizza recept ötleteket itt találsz!

Pizzára
Pizzára megmaradt csirkepörkölt

A maradék csirkepörkölt (szaft) felhasználása

Ahogy a csirkepörköltből fentmaradt csirkehúsokat, úgy a szaftot is sokféleképpen fel tudjuk használni. De előtte érdemes lehet a szaftot összesűríteni egy kis lisztel és tejföllel! Nézzük is az ötleteket!

1# Főzelékekre

Remek felhasználási lehetőség a szaft újra felhasználására, hogyha főzelékre csurgatjuk a csirkepörkölt megmaradt szaftját. Főzelék recept ötletek itt!

Főzelékekre
Főzelékekre megmaradt csirkepörkölt

2# Kenyérre kenhető

A hűtőbe betesszük a csirkepörköltből maradt szaftot és haddjuk megkocsonyásodni. Miután megkocsonyásodott lehet kenni kenyérre, pirítósra és amire csak akarjuk. Kenyér receptek itt!

Az én egyik kedvencem a krumpli kenyér. Mindenkinek tudom ajánlani!

Kenyérre kenni
A szaftot lehet kenyérre kenni

Csirkepörkölt receptek

Esetleg megjött a kedved csirkepörköltet főzni? Akkor mutatok neked néhány csirkepörkölt receptet:

Maradék csirkepörkölt felhasználása
Maradék csirkepörkölt felhasználása
Megosztás:

Ha tetszett a csirkepörkölt recept kövess a Facebookon is!

hirdetés