Hagyományos, szaftos, tejfölös csirkepörkölt receptek

Csirkepörkölt tarhonyával

Csirkepörkölt tarhonyával tálalva

Ha tarhonyás csirkepörköltet szeretnénk készíteni az csak is házi tarhonyával jöhet számításba. Úgy a legfinomabb, ha a tarhonyákat mi magunk készítjük el a csirkepörkölt mellé. A csirkepörkölt házias tarhonyától lesz olyan különleges és finom. Elkészített csirkepörkölt tarhonyával recept!

hirdetés

Csirkepörkölt házi tarhonyával recept

Csirkepörkölt elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk.
  3. Majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  4. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. Ez a csirkepörkölt alapja.
  5. Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecomb, csirkeszárny, farhát).
  6. Miután a csirkehúsokat a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  7. Most jöhetnek a csirkepörkölt fűszerei. (Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.)
  8. A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, addig míg meg nem puhulnak a csirkehúsok.

Házi tarhonya elkészítése:

  1. Az átszitált lisztbe beleütjük a tojásokat, kissé megsózzuk és kezdjük összegyúrni.
  2. Ez nem könnyű, hiszen kemény tarhonyatésztát kell kapnunk. Ez el fog tartani 10-15 percig.
  3. A gyúrás megkönnyítéséhez adhatunk hozzá egy kevés vizet.
  4. Amikor a tésztánk összeállt és szép sima, akkor félre tesszük pihenni kb. 30 percre.
  5. Ezután egy nagy lyukú reszelőt veszük elő. (Nagymamám egy rostán dörzsölte át a morzsalékos tésztát.)
  6. Jöhet a reszelés. A reszelés közben forgassuk gyakran a tarhonyatésztát.
  7. Az így kapott tarhonyát pedig lisztezett tálcán terítsük szét.
  8. Mikor ezzel is elkészültünk, zsíron aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. (Ezzel vigyázni kell! Gyakran kavargassuk, nehogy odaégjen.)
  9. Amikor szép színt kapott és megkeményedtek a tarhonya szemek, akkor felöntjük egy kevés vízzel és megfőzzük.
  10. Miután megfőtt szűrjük le a tarhonyát.

Csirkepörkölt és a házi tarhonya tálalása:

  1. Amikor mind a kettő elkészült a csirkepörkölt is és a tarhonya is, akkor lehet is tálalni.
  2. Először a tarhonyát érdemes kiszedni és arra szedni a csirkepörköltet, hogy a csirkepörkölt szaftja, jól átjárja a tarhonyát.
  3. Még lehet plusz szaftot is szedni rá, ha valaki jól szaftosan szereti a tarhonyás csirkepörköltet.
Csirkepörkölt tarhonyával tálalva
Csirkepörkölt házi tarhonyával elkészítve
hirdetés
Csirkepörkölt tarhonyával tálalva

Csirkepörkölt tarhonyával

Csirkepörkölt házi tarhonyával:
A tarhonyakészítést olyan vállalkozó kedvűeknek ajánlom, akik be akarják bizonyítani, hogy képesek olyan módon (vagy legalábbis hasonlóan) főzni, mint elődeink.
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour
Főzés 1 hour 30 perc
Pihenőidő 30 perc
ELKÉSZÍTÉS 3 hours
FOGÁS Ebéd, Főétel, Köret
KONYHA Hagyományos, Házi
ADAG 4 főre

FELSZERELÉS

  • nagy lyukú reszelő (tarhonya reszeléshez)

Csirkepörkölt hozzávalói
  

Csirkepörkölt hozzávalói

  • 4-4 db csirkecomb alsó, felső
  • 1 db csirkefarhát
  • 4 db csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • bors
  • őrölt paprika

Házi tarhonya hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • víz
  • olaj vagy zsír

Csirkepörkölt elkészítése
 

Csirkepörkölt elkészítése

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
  • Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk.
  • Majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. Ez a csirkepörkölt alapja.
  • Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecomb, csirkeszárny, farhát).
  • Miután a csirkehúsokat a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Most jöhetnek a csirkepörkölt fűszerei. (Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.)
  • A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, addig míg meg nem puhulnak a csirkehúsok.

Házi tarhonya elkészítése

  • Az átszitált lisztbe beleütjük a tojásokat, kissé megsózzuk és kezdjük összegyúrni.
  • Ez nem könnyű, hiszen kemény tarhonyatésztát kell kapnunk. Ez el fog tartani 10-15 percig.
  • A gyúrás megkönnyítéséhez adhatunk hozzá egy kevés vizet.
  • Amikor a tésztánk összeállt és szép sima, akkor félre tesszük pihenni kb. 30 percre.
  • Ezután egy nagy lyukú reszelőt veszük elő. (Nagymamám egy rostán dörzsölte át a morzsalékos tésztát.)
  • Jöhet a reszelés. A reszelés közben forgassuk gyakran a tarhonyatésztát.
  • Az így kapott tarhonyát pedig lisztezett tálcán terítsük szét.
  • Mikor ezzel is elkészültünk, zsíron aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. (Ezzel vigyázni kell! Gyakran kavargassuk, nehogy odaégjen.)
  • Amikor szép színt kapott és megkeményedtek a tarhonya szemek, akkor felöntjük egy kevés vízzel és megfőzzük.
  • Miután megfőtt szűrjük le a tarhonyát.

Csirkepörkölt és a házi tarhonya tálalása

  • Amikor mind a kettő elkészült a csirkepörkölt is és a tarhonya is, akkor lehet is tálalni.
  • Először a tarhonyát érdemes kiszedni és arra szedni a csirkepörköltet, hogy a csirkepörkölt szaftja, jól átjárja a tarhonyát.
  • Még lehet plusz szaftot is szedni rá, ha valaki jól szaftosan szereti.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés