Hagyományos, szaftos, tejfölös csirkepörkölt receptek

Csirkepörkölt nokedlivel

Finom csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt nokedlivel az igazi! Azt lehet mondani a nokedliről, hogy az egyik legismertebb és legjobb csirkepörkölt köret. Mindig jól tud esni ez a párosítás. Csirkepörkölt és nokedli részletes elkészítése lentebb található!

hirdetés

Csirkepörkölt nokedlivel recept

Először a csirkepörköltet készítjük el:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. (Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!)
  2. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  3. Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  4. Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  5. A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!

Ezután a nokedlivel folytatjuk:

  1. A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  2. Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni. Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  3. Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  4. Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  5. És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
Finom csirkepörkölt nokedlivel
Finom csirkepörkölt nokedlivel
hirdetés
Finom csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt nokedlivel együtt az igazi
ELŐKÉSZÍTÉS 35 perc
Főzés 2 hours
ELKÉSZÍTÉS 2 hours 35 perc
FOGÁS Ebéd, Főétel, Köret
KONYHA Hagyományos
ADAG 4 adag

FELSZERELÉS

  • Nokedliszaggató

Csirkepörkölt hozzávalói
  

Csirkepörkölt hozzávalói:

  • 1,5 kg csirkehús csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Nokedli hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dl víz
  • 1 teáskanál

Csirkepörkölt elkészítése
 

Először a csirkepörköltet készítjük el:

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. (Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!)
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  • Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  • Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  • A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!

Ezután a nokedlivel folytatjuk:

  • A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  • Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni. Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  • Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  • Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  • És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

További csirkepörkölt receptek

Másfajta csirkepörkölt receptet keresel? Akkor mutatok neked még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:

Csirkepörkölt recept eredete

Ez a csirkepörkölt nokedlivel recept eredetileg az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés