Csirkepörkölt nokedlivel az igazi! Azt lehet mondani a nokedliről, hogy az egyik legismertebb és legjobb csirkepörkölt köret. Mindig jól tud esni ez a párosítás. Csirkepörkölt és nokedli részletes elkészítése lentebb található!
Csirkepörkölt nokedlivel recept
Először a csirkepörköltet készítjük el:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. (Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!)
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
- Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
- Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
- A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
Ezután a nokedlivel folytatjuk:
- A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
- Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni. Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
- Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
- Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
- És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
Csirkepörkölt nokedlivel
FELSZERELÉS
- Nokedliszaggató
Csirkepörkölt hozzávalói
Csirkepörkölt hozzávalói:
- 1,5 kg csirkehús csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé
- 3 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
Nokedli hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dl víz
- 1 teáskanál só
Csirkepörkölt elkészítése
Először a csirkepörköltet készítjük el:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. (Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!)
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
- Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
- Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
- A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
Ezután a nokedlivel folytatjuk:
- A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
- Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni. Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
- Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
- Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
- És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
További csirkepörkölt receptek
Másfajta csirkepörkölt receptet keresel? Akkor mutatok neked még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:
- Hagyományos csirkepörkölt »
- Tejfölös csirkepörkölt »
- Szaftos csirkepörkölt »
- Gombás csirkepörkölt »
- Csirkepörkölt tarhonyával »
Csirkepörkölt recept eredete
Ez a csirkepörkölt nokedlivel recept eredetileg az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.